2011. január 16., vasárnap

Alacsony GI-jű ételek / 1

Azokat az ételeket veszem itt sorra, amelyek a legtöbb forrásban alacsony GI-jüként szerepelnek, mert néha vannakk eltérések, továbbá kihagyom, azokat az ételek ezekből, amelyekre bár igaz a fenti állítás, de az inzulinindexuk az újabb kutatások szerint magas értéket mutat ezért inzulinrezisztencia eseten inkább kerülendők! Tovűbbá a források néha említenek néhány aszaltgyümölcsöt, de diétás tanácsadáson ezt az abszolút kerülendő ételek közé sorolták, ezért én ezt nyugodt szívvel nem ajánlom, tehát inkább maradjanak ki az aszakt gyümik is!

magos kenyér és kifli, teljeskiörlésű kenyér,teljesértékű gabonából készült kekszek ! cukor nélküliek, zabkása, korpa, árpa, bulgur,hajdina, teljeskiörlésű tészta, alacsony zsír tartalmú sajtok, dió, mogyoró, magvak, lucerna, articsóka, padlizsán, babcsíra, brokkoli, kelbimbó, paradicsom, sárgarépa, fejes káposzta, karfiol, zeller, cukkini, uborka, endívia, édeskömyén, fokhagyma, zöldbab, kelkáposzta, póréhagyma, fejes saláta, cukorborsó, gomba, paprika, borsmustár, retek, spenót, mángold, vízitorma, édesburgonya, spárga, gyömbér, ruccola, fűszer növények, alma, avokádó, szeder, áfonya, cseresznye, grépfrút, kivi, citrusfélék, őszibarack, körte, szilva, málna, eper,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése