- csökkenti a tesztoszteron szintet
- csökkenti a koleszterin szintet
- csökkenti a vérnyomást
- szívroham veszélyét, és az agyvérzés kockázatát is csökkenti
- emésztés serkentő
- a vérkeringést serkenti
- a vért hígítja
- gátolja a rák kialakulását
- antibakteriális hatása révén, erősíti az immunrendszert, és segít megelőzni a fog és szájbetegségek kialakulását
- vitalizál, serkenti a gondolkodást
- gátolja a rák kialakulását
- méregteleníti a testet
- antioxidáns hatású
Bűvös összetevők:
polifenolok
koffein / tein (a kávéval ellentétben lassan fejti ki hatását, fokozatosan szívódik fel a belekből, egyenletes hatást biztosítva, csersav tartalma miatt)
aromaanyagok
vitaminok
ásványi anyagok
nyomelemek
Elkészítés:
A zöld teát 50-60-80 celzius fokos vízbe kell tenni, hogy a benne lévő hasznos anyagokat megőrízhassük, 1-3 percnél nem hosszab ideig áztassuk, majd szűrjük, ennél hosszabb időt követően megkeseredik. A kellemesebb íz kedvéért lehet más gyógyteákkal vegyítve készíteni (pl. borsmenta, hársfavirág, bodza,)
Cukor nélkül fogyasszuk!
Fontos a mértékletes fogyasztása, továbbá hogy természetes formájában fogyasszuk, mert túlzott fogyasztása káros lehet! Mindig csak frissen igyuk, mert ha állni hagyjuk káros anyagok képződnek benne!
Forrásaim:
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20040316/tea_zoldben/
http://www.fogyas.info/zold_tea_fogyaszto_hatasa.php
http://www.pco-szindroma.hu/index2.html
http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2963/a-tea-hatasai
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0611/974793/artalmas_1.htm
http://www.pointernet.pds.hu/tini/diet/gyogyhatas/20070811163652865000000869.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése